Van der Wiel baalt van WK zonder Zlatan

Gregory van der Wiel betreurt het dat zijn ploeggenoot bij Paris Saint-Germain, Zlatan Ibrahmovic, niet op het WK van de partij is. Zlatan moest met Zweden dinsdag ook in de return zijn meerdere erkennen in Portugal. "Het is zonde. Ik had hem graag op het WK gezien", reageert Van der Wiel tegen Novum Nieuws.

Zlatan scoorde dinsdag twee keer. De andere ster op het veld, Ronaldo, vond voor Portugal echter driemaal het net en had in de eerste wedstrijd ook al de enige treffer gemaakt. "Dat kan hij dus", zegt Van der Wiel over Ronaldo. "Hij is altijd gevaarlijk."

Van der Wiel had zelf wel reden tot juichen. De rechtsback mocht voor de eerste keer onder het bewind van Louis van Gaal meedoen bij het Nederlands elftal. Hij kreeg als rechtsachter een basisplaats. "Ik ben wel tevreden, ben blij dat ik deze week heb mogen meemaken. Het was voor mij een geslaagde week."

Over het resultaat tegen Colombia (0-0) was Van der Wiel eveneens te spreken, zeker omdat Oranje door de rode kaart van Jeremain Lens meer dan een helft met een man minder speelde.

"Dat was een goede les om te kijken hoe we het met tien man doen tegen een goede ploeg, vol topspelers. We hebben onze taken goed uitgevoerd en kunnen daarom tevreden zijn met 0-0", aldus Van der Wiel.