Van der Wiel in Frans elftal van het jaar L'Équipe

Gregory van der Wiel heeft een plekje gekregen in het Ligue 1-elftal van het jaar opgesteld door journalisten van L'Équipe. Dat maakte de Franse sportkrant maandag bekend. De Nederlander staat op de rechtsbackpositie. In totaal zijn acht spelers van PSG geselecteerd.

Naast de journalisten mochten ook de lezers van L'Équipe hun favoriete team samenstellen. Ook in dat elftal werd Van der Wiel opgenomen. De oud-Ajacied is bezig aan zijn tweede seizoen in de Franse hoofdstad. PSG wist afgelopen seizoen de titel en de beker te veroveren.

Opvallend is dat AS Monaco geen spelers levert aan het door journalisten gekozen elftal. De Monegasken spendeerden afgelopen zomer meer dan 170 miljoen euro aan nieuwe spelers als Radamel Falcao en James Rodriguez. Laatstgenoemde werd wel door de lezers geselecteerd.

Het elftal van de journalisten bestond naast Van der Wiel uit Alex, Thiago Silva, Maxwell, Thiago Motta, Blaise Matuidi, Edinson Cavani en Zlatan Ibrahimovic van PSG, Victor Enyeama van Lille en Florian Thauvin en Matthieu Valbuena van Olympique Marseille.

Bij het elftal van de lezers kregen Nicolas Nkoulou van Marseille, Alexandre Lacazette van Olympique Lyon en James Rodriguez van AS Monaco de voorkeur boven Alex, Thauvin en Valbuena.