Geen Feyenoordfans in de ArenA

Bij de bekerwedstrijd tussen Ajax en Feyenoord 22 januari in de Amsterdam ArenA zijn geen supporters van de Rotterdamse club welkom. Dat is de uitkomst van een overleg tussen de gemeenten Rotterdam en Amsterdam, de KNVB, de clubs en supporters.

De gemeente Amsterdam meldt woensdagavond dat uit het gesprek is gebleken dat door de clubs en de supportersvereniging verschillend wordt gedacht over het toelaten van supporters op 22 januari. Ajax en Feyenoord staan op die dag tegenover elkaar in de kwartfinale van de KNVB-beker.

Bij wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord worden sinds begin 2009 geen supporters van de bezoekende ploeg meer toegelaten. Aanleiding was een reeks gewelddadige incidenten tussen supporters van beide clubs. De ban gold voor een periode van vijf jaar en was in beginsel alleen van toepassing op competitiewedstrijden.

Afgelopen zomer zaten de clubs en de KNVB al om de tafel met burgemeesters Eberhard van der Laan en Ahmed Aboutaleb om te praten over een mogelijke opheffing van het verbod. Ondanks dat er sprake was van hoopgevende ontwikkelingen, bleef de vijfjarenregeling echter van kracht. Op 2 maart zijn bij de klassieker in de Eredivisie in de Kuip dan ook geen Ajax-supporters welkom.