Xavi: "Weet niet of ik mijn carrière bij Barça afsluit"

Xavi sluit niet uit dat hij zijn loopbaan elders dan bij Barcelona afsluit. En hoewel hij geknipt lijkt voor de baan als trainer, weet hij ook niet of hij het trainersvak induikt.

"Het is moeilijk om je loopbaan hier af te sluiten", zegt de Spanjaard, die deze maand 34 wordt. Xavi geeft aan graag de rest van zijn carriere bij Barcelona te blijven, maar denkt dat dat moeilijker wordt naarmate hij ouder wordt. "Ik weet niet of ik mijn loopbaan hier bij Barça afsluit", vervolgt Xavi in gesprek met Panenka Magazine. "Ik zou het wel graag willen, maar ik weet niet of me dat gaat lukken."

Vorig jaar zette Xavi nog zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2016. Wanneer hij dat contract uitdient heeft hij de leeftijd van 36 bereikt. Ondanks zijn leeftijd kwam Xavi dit seizoen al 22 keer in actie. "Fysiek voel ik me goed. Zelfs beter dan de laatste twee seizoenen. Ik wil geen wedstrijd missen en soms is dat niet goed voor je. Ik moet mezelf af en toe wat meer rust geven."

Xavi speelt zijn gehele loopbaan al in Camp Nou. "Ik ben blij dat ik voor Barça speel vanwege onze filosofie. Misschien had ik ook gelukkig geweest als ik voor een andere club had gespeeld. Maar mijn hart heeft altijd bij Barcelona gelegen."

Hoewel het er niet van af te zien is, zit Xavi in de herfst van zijn loopbaan. Voor spelers is het dan vaak tijd om na te gaan denken over hun toekomst. Of er een toekomst voor Xavi als trainer is weggelegd? "Ik weet niet of ik trainer wil worden. Ik voetbal nu nog en ik heb er nog niet echt over nagedacht."

"Maar ik vind voetbal erg leuk en wil er hoe dan ook aan verbonden blijven. Ik heb geen idee wat ik anders zou moeten gaan doen", besluit Xavi.