Ontevreden Zanka wil vertrekken bij PSV

Mathias Zanka Jørgensen wil weg bij PSV. De 23-jarige Deense verdediger komt onder trainer Philip Cocu niet aan de bak bij de Eindhovenaren. In gesprek met Voetbal International laat Jørgensen weten dat het voor hem beter is om te vertrekken bij PSV.

"Dat klopt. Mijn manager heeft dat bij de clubleiding aangegeven, maar we weten nog niet hoe PSV het ziet. We wachten nog op een duidelijk antwoord", aldus Zanka. Ondanks zijn vertrekwens is Zanka wel met de selectie van PSV afgereisd naar Gran Canaria.

"Tijdens het trainingskamp hebben we allemaal een individueel gesprek met de staf. Misschien dat ik daarin te horen krijg hoe de trainer mijn toekomst ziet. Mijn manager is voor me bezig, maar helaas heb je in zo’n situatie niet alles in eigen hand. Ik ben toch afhankelijk van anderen."

Anderhalf jaar geleden werd Zanka door PSV overgenomen van FC Kopenhagen en tekende hij een contract tot 2016. In zijn eerste halfjaar kwam hij amper aan spelen toe aangezien hij pas net terug was van een kruisbandblessure. "Maar de coach (toen Dick Advocaat, red.) zag het niet in me zitten. Dat kun je soms hebben."

"Onder deze trainer (Phillip Cocu, red.) voel ik me beter, maar ik zit nog steeds op de bank", vervolgt de Deen. "Ik heb een paar keer iemand mogen vervangen. In mijn ogen liet ik in die wedstrijden zien dat ik minstens zo goed ben als Bruma en Rekik, maar toch mocht ik dat niet over een langere periode laten zien."

Zanka voorspelt in de komende maanden weinig verandering. "Daar lijkt het niet op, inderdaad. Ik moet geduld hebben. De transferwindow is net open. Misschien gaat er nog iets gebeuren. PSV is een leuke club. Aardige mensen, fijne collega’s, maar twee jaar nauwelijks spelen is niet goed voor een prof."