Cocu: "Wijnaldum blijft onzekere factor"

Georginio Wijnaldum moet nog wachten op zijn rentree bij PSV. De aanvoerder van de Eindhovenaren trainde zaterdag weer niet mee met de selectie. Wijnaldum (23) kende een goede start van het seizoen. In zes competitieduels was de voormalig Feyenoorder vier keer trefzeker voor PSV.

Sinds september moet trainer Phillip Cocu de captain missen. Een rugblessure houdt de middenvelder al maandenlang aan de kant. Het is nog altijd de vraag wanneer Wijnaldum kan terugkeren. Cocu hoopte de 3-voudig international zaterdag op de training te verwelkomen, maar de selectie trainde opnieuw zonder Wijnaldum. "Het gaat redelijk, maar Gini is er al lang uit. Hij blijft een onzekere factor", zei Cocu tegen het Eindhovens Dagblad.

"Als hij iedere week een stapje zet, dan gaan we de goede kant op. Maar ik durf niet zeggen wanneer hij weer kan spelen", aldus de trainer van PSV, die bij afwezigheid van Wijnaldum onder meer Stijn Schaars en Karim Rekik de aanvoerdersband liet dragen.

Over de revalidatie van spits Tim Matavz is Cocu positief gestemd. "Hij is nog niet fit, maar het verloopt tot nu toe redelijk volgens schema. Al gaat het nog wel even duren voor Tim weer kan voetballen", aldus de coach van PSV. Matavz trainde zaterdag individueel.

PSV hervat de competitie op 19 januari met een uitwedstrijd tegen koploper Ajax. De Eindhovenaren staan na achttien wedstrijden op elf punten van de Amsterdammers, die net als Vitesse met 37 punten de winterstop in gingen. PSV verloor zes van de achttien duels in de Eredivisie.