Asbest vrij bij schuurbrand Venlo

Bij een schuurbrand in Venlo is maandagmiddag asbest vrijgekomen. De brandweer adviseert omwonenden ramen en deuren gesloten te houden en raadt mensen af naar de brand te komen kijken.

Het gaat om een uitslaande brand in een grote schuur achter een woning aan de Ubroekweg in het stadsdeel Blerick. Het dak, dat uit asbest bestond, is ingestort. Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat de schuur is verloren. Ook van de inhoud, een caravan, motor en fietsen, blijft naar verwachting weinig over.

De brandweer onderzoekt waar het asbest terecht is gekomen. Als de kankerverwekkende stof door de wind over de buurt is uitgewaaid, kan het opruimen nog wel enkele uren in beslag nemen.

Omwonenden en werknemers van vier woningen en twee bedrijven in de buurt wordt tot die tijd geadviseerd binnen te blijven. De gemeente is aanwezig om de asbest op te ruimen.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De eigenaar van de schuur ontdekte de brand zelf en heeft rook ingeademd. Hij is ter plekke behandeld door ambulancepersoneel. Er zijn geen andere gewonden gevallen.