Elsen leidt MVV rest van het seizoen

Ron Elsen is tot het einde van het seizoen trainer van MVV. Hij is aangesteld als interim-coach, meldt de Limburgse club. Elsen volgt Tini Ruijs op, die vorige maand opstapte nadat hij en zijn familie werden bedreigd door supporters van de club. MVV staat momenteel veertiende in de Jupiler League.

Elsen stond al als manager voetbalzaken onder contract bij MVV. Die taken draagt hij over aan het bestuur. Elsen was in 2003 en 2010 al eerder interim-trainer van de Maastrichtenaren. "Vanuit de ervaring die Ron heeft, willen we rust in het team brengen", licht MVV-voorzitter Paul Rinkens de keuze toe. "Bovendien willen we rustig de tijd nemen om op zoek te gaan naar een trainer voor de lange termijn."

Ruijs vertrok samen met zijn assistent Dick Voorn vlak voor kerst nadat er volgens de trainer en de club een onwerkbare situatie was ontstaan. Ruijs noemde het 'niet meer verantwoord'. "Als de veiligheid van mijn familie in het geding komt, zet ik daar alles voor opzij." Ruijs werd na afloop van het verloren bekerduel bij JVC Cuijk belaagd door boze supporters.