Aangeslagen Ruijs schrapt training MVV

MVV heeft de training van donderdagochtend geschrapt. Trainer Tini Ruijs is te aangeslagen na de ongeregeldheden die woensdag plaatsvonden rond het bekerduel tegen JVC Cuijk, laat hij weten aan L1. De Limburgse eerstedivisionist ging in de achtste finales van de KNVB-beker met 2-1 onderuit tegen de Brabantse amateurs.

De nederlaag leidde tot frustraties bij de fans van MVV, die Ruijs en enkele spelers belaagden. "Ik heb toen gelukkig geen klappen gekregen. Maar toen ik na rust het veld op kwam voor de tweede helft kreeg ik wel een klap", vertelt Ruijs. "Ik heb vannacht politiebewaking bij mijn huis gehad, mijn familie is daardoor zeer aangeslagen. Wij hebben tijd nodig om dit te verwerken."

De coach van MVV zegt al eerder te zijn bedreigd. "Dit is al weken aan de gang. Ik word door de fans verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten. Dat kan, maar ze moeten wel van me afblijven." Het bestuur van de club heeft aangegeven dat er harde sancties volgen.

Aan zijn eigen toekomst bij MVV wil Ruijs nog niet denken. "We moeten nu eerst even tot rust komen. Zaterdag spelen we nog de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Jong Ajax, vanaf morgen richten we ons daar weer op", aldus Ruijs.