Satanisten mogen niet meedoen aan evenement

Een kleine informatiezuil van de Satanistische Tempel mag niet worden neergezet bij de tentoonstelling die gehouden wordt in het oude Capitool van Florida te Tallashassee. De reden hiervan is nog niet bekend, maar mogelijk wordt de gebruikte afbeelding op de zuil als beledigend ervaren door de autoriteiten.

In de grote, overkoepelde hal van het gebouw staan rond deze tijd allerlei kerstuitingen van verschillende religies. Zo is er een stereotype kerststal te vinden, maar ook een kleine stand van het Vliegend Spaghettimonster ontbreekt niet. Behalve uitingen van erkende religies vind men er ook diverse atheïstische parodieën op het thema kerstfeest. Het is dan ook niet helemaal duidelijk waarom juist de boodschap van de satanisten geweigerd is.

Op de zuil staat de tekst 'De Satanische Tempel wenst u een fijne vakantie!' met daaronder een plaatje van een engel die druk bezig is om in een vuur te vallen. Helaas werd deze, ietwat jolige afbeelding, afgewezen door het gouvernementeel beheer van Florida. De reden hiervan is nog niet gemotiveerd, maar eerder had de organisatie al een tik op de vingers gekregen van een burgerrechtenorgaan, die van mening zijn dat het niet kies is om allerlei stands toe te laten die mogelijk als beledigend worden gezien door religieuze mensen.

Het bestuur van de Satanische Tempel vindt het onbegrijpelijk dat er binnen het evenement geen ruimte is voor goedbedoelde vakantiewensen. De zaak loopt al sinds 10 december en men hoopt snel uitsluitsel te krijgen over de reden van de weigering.