Gratis Koran voor iedere Nederlander

De stichting OntdekIslam uit Rotterdam denkt een steentje bij te kunnen dragen aan de islamisering van Nederland door iedere geïnteresseerde Nederlander een gratis koran aan te bieden. Het weggeefproject wordt mede gefinancierd door een Egyptische partner van de organisatie.

De weggeefactie is volgens Jacob van der Blom, voorzitter van OntdekIslam, ook een reactie op de stickeractie van Geert Wilders: "We bieden onze landgenoten het mooiste aan dat we te bieden hebben. Voor iedere anti-islamsticker die Geert Wilders uitdeelt, verspreiden wij een Koran."

Vandaag krijgen Willem-Alexander en Máxima het eerste exemplaar uitgereikt. De oplage bestaat op dit moment uit niet meer dan drieduizend exemplaren, maar binnenkort wil de organisatie er nog eens honderdduizend laten drukken.

Met een vanaf-prijs van nul euro is de Koran nu samen met de Bijbel het goedkoopste reliboek. Voor boeken van concurrerende religies moet voorlopig nog wel betaald worden. Zo kost een thora al snel twee tientjes. Een satansbijbel kost ongeveer de helft daarvan.