Wordt Utopia de ideale samenleving?

Op 31 december aanstaande gaat op SBS6 een nieuwe 'real life soap' van start; Utopia. Utopia staat heel simpel gezegd voor een groep mensen die het met elkaar moeten zien te redden in een afgesloten gemeenschap. Op het terrein van Utopia gelden geen regels en is dus bijna alles mogelijk. 

De deelnemers zullen volledig in hun eigen onderhoud moeten voorzien door op wat voor manier dan ook aan geld en voedsel te komen. Hoe zij dat doen is volledig hun eige keuze. Wij als kijkers krijgen uiteraard alles te zien wat deze groep mensen doet en mee zal maken. Zover nu bekend is zal de groep bestaan uit ongeveer vijftien kandidaten met elk een verschillende achtergrond. 

Utopia zal in tegenstelling tot eerdere RLS'en heel weinig 'structuren' kennen. Er zijn geen spelopdrachten, er worden geen verhaallijnen gecreëerd. De enige spelstructuur is dat de bewoners eens per maand de gelegenheid krijgen om iemand te vervangen. Wat deze groep uitverkorenen de hele dag mag doen is aan henzelf om te bepalen. 

Utopia zal op 31 december beginnen en is vanaf 6 januari dagelijks te zien op SBS6. Wie niets wil missen en vooral op de hoogte wil blijven moet gewoon hier op FOK! blijven hangen. In het speciale RLS-forum worden het programma en de deelnemers continu in de gaten gehouden door de livestreams op internet te bekijken. 

FOK! kreeg een rondleiding op het terrein waar Utopia zich af zal spelen en was na afloop aanwezig bij een vragenuurtje met de grote baas achter het programma, John de Mol. Lees hier alles over deze nieuwe RLS. 

'Een loods op het terrein van Utopia.'