[PDC WK] Kim te sterk voor broer Ronny Huybrechts

Op dag vier van het wereldkampioenschap darts van de PDC was de partij van de avond de strijd tussen de gebroeders Huybrechts. Kim was uiteindelijk te sterk voor zijn oudere broer Ronny. Ricky Evans en Devon Petersen zorgden voor de verrassingen van de avond. 

Ronnie Baxter (19) v Ricky Evans*

Ricky Evans heeft een mooi debuut gemaakt op het PDC WK. Hij won met 0-3 van Ronny Baxter. Evans pakte direct de eerste set met 0-3. Baxter werd wakker en brak terug in de tweede leg van de tweede set. Doordrukken deed hij niet en met 1-3 ging de tweede set naar Evans. 

Op 2-2 in de derde set moest Baxter 131 uitgooien om in de wedstrijd te blijven. Dat deed hij niet en daardoor kon Rapid de wedstrijd winnen. 

Devon Petersen* v Mohammed Latif Sapup (v)

Dit kwalificatieduel ging tussen de qualifiers uit Zuid-Afrika en Maleisië. Devon Petersen was met 4-1 te sterk voor Mohammed Latif Sapup en mag aantreden tegen Steve Beaton. 

Kim Huybrechts (12)* v Ronny Huybrechts

De Belgische broederstrijd in de eerste ronde van het WK darts is na een prachtige comeback gewonnen door Kim Huybrechts. Hij klopte broer Ronny met 3-1. Ronny pakte de eerste set (1-3) en was ook hard op weg om de tweede naar zich toe te trekken. De oudere broer miste echter vier setpijlen en met finishes van 90 en 73 zorgde Kim alsnog voor de 1-1 (3-2).

Het verzet van Ronny gebroken. Kim denderde door en pakte de zege met 3-1. De 28-jarige Kim Huybrechts is de nummer twaalf van de wereld. De twintig jaar oudere Ronny staat 56e op de wereldranglijst. 

Steve Beaton (22) v Devon Petersen*

De grootste verrassing van de avond kwam van de Zuid-Afrikaanse qualifier Devon Petersen. Er leek niets aan de hand voor Beaton, hij won de eerste set met 3-1. In de tweede set stond het 1-2 voor Petersen en gooide Beaton 106 om een beslissende leg te forceren. Na veel gepruts op de dubbels van beide spelers pakte Petersen de set met 2-3.

Petersen trok de lijn door pakte sets drie en vier met 1-3 en 2-3. Beaton had een iets hoge gemiddelde, maar Petersen was scherper op de dubbels. 

Mervyn King (14)* v Darin Young

Mervyn King gunde Darin Young slechts één leg. In de zesde leg van de wedstrijd mocht Young voor het eerst aanleggen voor een dubbel. In leg negen won Young zijn enige leg. De setstanden waren 3-0, 3-0 en 3-1 in het voordeel van King.