[PDC WK] Henderson te sterk voor Chisnall, Dolan wint van Osborne

Raymond van Barneveld heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het wereldkampioenschap darten van dartbond PDC. John Henderson, Brendan Dolan en Jamie Caven plaatsen zich ook voor de volgende ronde. 

Dave Chisnall (7) v John Henderson*

Chisnall is in de eerste ronde van het WK darts tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. De nummer zeven van de wereld kreeg vier matchdarts, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in John Henderson, de Schotse mondiale nummer 48.

Chisnall verloor de eerste twee sets en leek zich op te kunnen maken voor een snelle uitschakeling. De Engelsman knopte zich echter terug tot 2-2 en kreeg in de vijfde set vier pijlen voor de zege. Die miste hij echter allemaal, waarna Henderson toesloeg.

Dennis Lindskjold v Colin Osborne* (v)

Colin Osborne mocht aan het WK deelnemen omdat Edward Santos zijn visum niet rond kreeg. Osborne was de eerste reserve als hoogst geplaatste speler op de wereldranglijst die zich nog niet gekwalificeerd had. Hij staat op plek 35. Dennis Lindskjold won het Scandinavische kwalificatietoernooi. Osborne won de wedstrijd eenvoudig met 1-4 en zal het later opnemen tegen Brendan Dolan. 

Raymond van Barneveld (10)* v Jamie Lewis

Van Barneveld had geen moeite met Jamie Lewis. Hij won de partij met 3-0. Alle drie de sets gingen met 3-1 naar de Hagenaar.  

Brendan Dolan (15)* v Colin Osborne

Dolan heeft zich eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde. De Noord-Ier won met 3-0 van qualifier Osborne. Het hoogtepunt uit de wedstrijd kwam uit de tweede set. Dolan gooide in leg twee 120 uit en in leg vier 167 uit om op 2-2 te komen. Hij won de set met 3-2. Dolan was ook sterk op zijn dubbels. The History Maker had een checkoutpercentage van 75%. 

Jamie Caven (23)* v Jelle Klaasen

Klaasen had wel een beter gemiddelde dan Caven, maar Klaasen verzuimde om dubbels te gooien. Caven won de partij met 3-1. De setstanden waren 3-0, 3-0, 1-3 en 3-1. Caven mag het in de tweede ronde opnemen tegen Van Barneveld.