Diba zwaar geblesseerd

Tijdens een duel tussen Al-Wakrah en Qatar SC heeft Anouar Diba een gebroken enkel opgeleverd. Het herstel zal de oud speler van NAC Breda en FC Twente maanden aan de kant houden.

De Nederlandse Marokkaan liet vanuit het ziekenhuis het volgende weten: "Er was sprake van een gecompliceerde breuk, mijn enkel stond helemaal scheef. Daarom ben ik meteen geopereerd."

Er was ook goed nieuws deze week voor Diba, hij won namelijk een rechtszaak van Al Nasr. Daar speelde hij in 2009 maar kreeg er geen cent voor. Via een procedure bij de FIFA en een hoger beroep bij arbitragehof CAS kreeg hij alsnog zijn gelijk. De club uit Dubai moet hem binnen zes maanden 1,6 miljoen euro doen toekomen.

"De eerste termijn hebben ze reeds overgemaakt. Ik ben er blij mee, maar ik kan met die 1,6 miljoen euro geen nieuwe enkel kopen. Ik bedoel te zeggen: het geld weegt niet op tegen die blessure. Het ging echt heel lekker en nu dit. Zul je altijd zien," aldus de aanvallende middenvelder. "De president van mijn club heeft al op televisie gezegd dat ik ook met een gebroken enkel een nieuw contract krijg. Dat is mooi om te horen, maar voorlopig focus ik me op mijn herstel".

Diba is dit jaar vier keer uitgeroepen tot beste speler van de wedstrijd, hij scoorde zeven goals en gaf zes assists in negen competitiewedstrijden.