Eenzame kerst voor moslimpatrouille

Drie fascisten, die zichzelf 'moslimpatrouille' noemen, kunnen voorlopig alleen sharia-wetten claimen in een stukje Engeland dat zichzelf het beste als 'gevangenis' laat omschrijven.

Jordan Horner, Ricardo MacFarlane en een derde persoon wiens naam om juridische redenen niet genoemd wordt, hebben het oosten van Londen geterroriseerd met hun islamitisch geneuzel. Naar eigen mening is het stukje territorium dat ze hun eigen leefgebied plegen te vinden een moslim-enclave, waar geen ruimte is voor ander gedrag dan volgens de vrolijke vrienden en de sharia toelaatbaar is.

Zo zijn ze er al op betrapt stelletjes te intimideren die het gore lef hadden om in hun buurt hand in hand te lopen. Ook hebben ze een groepje mensen aangevallen die op straat een drankje durfden te nuttigen. Een aantal drinkebroers hebben flinke verwondingen opgelopen. Dit had erger kunnen zijn: het intolerante tuig riep tijdens de aanval namelijk dingen als 'dood de ongelovigen'. Vrouwen die in leuke kleding rondlopen kunnen ook op fysiek en verbaal geweld rekenen.

Kersverse vrijwillig bewuste schizofreen Jordan was eerder al  veroordeeld voor het aanvallen en molesteren van een fotograaf en hing links en rechts 'weg met alcohol'-posters op.

De drie bekeerlingen, voormalige criminelen en drugsverslaafden, hadden het idee dat hun leven radicaal zou veranderen wanneer ze de Shahada (er is geen andere god dan Allah en Mo is z’n  loopjongen) zouden uitspreken en zich religieus zouden noemen. Ze zijn de mening toegedaan dat het oosten van Londen gebukt zou moeten gaan onder islamitische wetten.