Omstreden shariageleerde weer naar Nederland

De omstreden shariageleerde Haitham al-Haddad komt weer naar Nederland. Een jongerenorganisatie in Almere die zich bezighoudt met de verspreiding van de islam zegt dat Al-Haddad volgende week een bezoek brengt aan de 'broeders van Almere'. Vorig jaar leidde een bezoek van de Brits-Palestijnse Al-Haddad nog tot veel ophef.

De komst van Al-Haddad naar Nederland leidde vorig jaar onder meer tot Kamervragen waarin werd opgeroepen hem de toegang tot Nederland te weigeren omdat hij zou oproepen tot haat. De Vrije Universiteit Amsterdam gelastte vanwege de commotie een gepland debat met de shariageleerde af.

Vervolgens werd Al-Haddad uitgenodigd voor een debat in De Balie in Amsterdam. Tijdens dat debat zei hij dat dat 'afvalligen van de islam gestenigd moeten worden', waarop Ehsan Jami, oud-voorzitter van het inmiddels opgeheven comité van ex-moslims, aangifte tegen Al-Haddad deed. Justitie seponeerde de zaak.

Al-Haddad geeft volgende week vrijdag een lezing bij Moslimjongeren Almere, zo laat de jongerenorganisatie op haar website weten.