Tieten zijn steeds groter

Tetten. Tieten. Prammen. Jetsers. Voorgevel. Uiers. Memmen. Meloenen. Doppen. Koplampen. Harrie's. Balonnen. Klabatsers. Buste. Toeters. Airbags. De tweeling. Melkkannen. Boezem. Jopen. Voorbumpers. Funbags. Blaffers. Pluspunten. Bos Hout. Spiegeleieren. Hoe je ze ook noemt, borsten zijn tof.

Gelukkig is er steeds meer borst in de wereld. De Vlaamse ondergoedmaker Lingerie Van de Velde moet zelfs al beha's gaan introduceren met cupmaat J. Van de Velde, een internationale speler in vrouwenlingerie, is 'overtuigd van het nut van de J-cup', nog geen twee jaar nadat ze beha's met cupmaat I introduceerden.

Ook zien ze een grote verandering in de verkoopcijfers van de verschillende cups. Was vroeger cup B de meest verkochte maat, nu is dat de D-cup. En dat is niet omdat vrouwen massaal in dikke mormels veranderen. Beate Uhse ontdekte een tijd geleden al dat in onderwijdte 80 en 85 de verkoop van F-cups met 122 procent is toegenomen.

Rudy van den Broecke, borstenexpert van de UGent, stelt dat het niet komt doordat vrouwen massaal hun tieten laten vergroten. Ook zou het niet de 'schuld' van de pil zijn. Het komt eerder doordat vrouwen steeds langer worden, jonger puberteit bereiken en doordat hun moeders steeds dikker zijn en het kind daardoor aan meer insuline blootstellen.