[GSOD] Van Gerwen door, Van der Voort en Kist uitgeschakeld

Michael van Gerwen heeft als enige Nederlander de tweede ronde bereikt van de Grand Slam of Darts in Wolverhampton. De Brabander kon de volgende ronde alleen mislopen als er een wonder zou gebeuren. Nadat Vincent van der Voort Dean Winstanley met 5-3 versloeg was Van Gerwen al zonder te spelen door naar de volgende ronde. 

Deze zege was voor Van der Voort niet genoeg om door te gaan. Hij verloor zijn eerste twee partijen in de groep. Van Gerwen werd uiteindelijk de groepswinnaar in groep D door Kim Huybrechts met 5-4 te verslaan. De Belg gaat als tweede door naar de laatste zestien. 

In de volgende ronde zal Kim het opnemen tegen broer Ronny Huybrechts. In groep C won Ronny de laatste groepswedstrijd tegen Richie George met 5-3. In dezelfde groep was Adrian Lewis met 5-3 te sterk voor Christian Kist. De Lakesidewinnaar van 2012 werd door die nederlaag uitgeschakeld. Lewis zal donderdag in de tweede ronde aantreden tegen Van Gerwen.

Wesley Harms ging ook in zijn derde en laatste groepswedstrijd onderuit. Hij verloor met 5-2 van de Engelsman James Wade, die met drie overwinningen bovenaan in poule B eindigde. Titelverdediger Raymond van Barneveld werd maandagavond al uitgeschakeld. 

Uitslagen

Groep Naam Naam Uitslag
A Phil Taylor Kevin Painter 5-0
A Paul Nicholson Stuart Kellet 5-2
B James Wade Wesley Harms 5-2
B Gary Anderson Peter Wright 5-1
C Adrian Lewis Christian Kist 5-3
C Ronny Huybrechts Richie George 5-3
D Dean Winstanley Vincent van der Voort 3-5
D Michael van Gerwen Kim Huybrechts 5-4

Achtste finales

Naam Naam Datum
James Wade Paul Nicholson Do 14/11
Ronny Huybrechts Kim Huybrechts Do 14/11
Phil Taylor Gary Anderson Do 14/11
Michael van Gerwen Adrian Lewis Do 14/11
Tony O'Shea Andy Hamilton Wo 13/11
Robert Thornton Mervyn King Wo 13/11
Simon Whitlock Ted Hankey Wo 13/11
Scott Waites Mark Webster Wo 13/11