Zenden: "Geniet heel erg bij PSV"

Van een titelkandidaat in de Premier League naar de Jupiler League: het lijkt geen promotie die Boudewijn Zenden dit seizoen maakte. De voormalig international trad na zijn actieve loopbaan als assistent-trainer in dienst bij Chelsea, waarmee hij de Europa League binnenhaalde.

Dit seizoen is hij de rechterhand van Darije Kalezic, trainer van Jong PSV. "Natuurlijk is het een wereld van verschil, maar ook hier geniet ik heel erg van", aldus Zenden tegenover persbureau ANP. Bij Chelsea had hij te maken met een ander segment voetballer.

"Daar zat ik bij de 'crème de la crème' van het voetbal, de absolute top, waar ik dagelijks met de beste voetballers ter wereld werkte. Nu is mijn situatie heel anders, maar ik heb deze kans bij Jong PSV met beide handen aangegrepen."

Bij PSV richt Zenden zich op de begeleiding van talenten richting de hoofdmacht. "In de jeugd kunnen ze alles op talent 'regelen', nu komen er hele andere dingen bij kijken. Ze moeten zich bewust worden wat ze allemaal moeten doen én laten om prof te worden. Heel anders dan bij Chelsea, maar voor mij als beginnend trainer is het heel interessant de jongens daar zo goed mogelijk bij te helpen."