Warcraft-film gaat over Orcs en mensen

Tijdens een paneldiscussie op de afgelopen Blizzcon-beurs heeft gamestudio Blizzard een aantal details vrijgegeven over de aanstaande World of Warcraft-film. In het panel zaten onder andere regisseur Duncan Jones en visual effects supervisor Bill Westenhofer.

Het verhaal van de film gaat over het eerste contact tussen de Orcs en de mensen. Het team gaf aan dat waar de verhaallijn zich eerst voornamelijk richtte op de Alliance en de mensen, deze zich inmiddels heeft doorontwikkeld tot een simultaan verhaal over zowel de Alliance als de Horde. De makers willen een gevoel creëren waarbij je 'een held bent, ongeacht aan welke kant je vecht'.

"Om een verhaal te vertellen waarbij je het echt en eerlijk vanuit beide kanten vertelt, vooral bij een oorlogsfilm, is bijzonder. Het feit dat we kans krijgen om dat te doen qua verhaal doorbreekt wel een aantal barrières. Ik denk niet dat je veel films ziet met deze structuur", aldus regisseur Duncan Jones.

World of Warcraft wordt een mix van live-action en computeranimatie. De Orcs worden gespeeld door acteurs, die later worden omgetoverd tot Orcs door de mensen van de visuele effectsstudio Industrial Lights & Magic. Tijdens de paneldiscussie werd aangegeven dat de personages Lothar en Durotan uit Warcraft 2 in ieder geval hun opwachting gaan maken. Voor wat betreft de lokaties werd duidelijk dat Draenor, Dalaran, Stormwind en Ironforge voorbij gaan komen.

World of Warcraft start begin 2014 met de opnames. Eind 2015 wordt de film in de bioscopen verwacht.