FOK!filmtip van de dag: Der Rote Baron (2008)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Der Rote Baron

Aanstaande maandag is het alweer 95 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog en in het kader daarvan zijn er weer diverse leuke films en documentaires op de televisie. De FOK!filmtip van de dag gaat vandaag dan ook naar de indrukwekkende oorlogsfilm The Red Baron, die vanmiddag om 14.05 uur te zien is bij onze Vlaamse vrienden van Één.

Der Rote Baron 1

De biografische avonturenfilm van Nikolai Müllerschön speelt zich af in het jaar 1916. De Eerste Wereldoorlog is in volle gang en we zien het hele gebeuren vanuit het oogpunt van de gevreesde piloot Baron Manfred von Richthofen (Matthias Schweighöfer). Voor de naieve Von Richthofen begint de oorlog als een uitdaging om op sportieve wijze tegenstanders te verslaan. Al snel heeft hij de leiding over de Duitse luchtmacht. Ondertussen krijgt hij een steeds hechtere band met verpleegster Käte Otersdorf (Lena Headey), die Von Richthofen de donkere kant van de oorlog laat zien.

Der Rote Baron 2

The Red Baron is een film waarin op imponerende wijze een tijdsbeeld wordt neergezet van de Grote Oorlog, zoals de Eerste Wereldoorlog destijds genoemd werd. Enige kleine minpuntje aan deze verder prima film is het feit dat men de Duitse acteurs Engels laat spreken. Dat komt het realisme niet ten goede. Een fijn voorproefje voor de FOK!toen van komende maandag.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!