Zaccheroni: "Japan moet lef tonen tegen Nederland"

Nederland oefent volgende week zaterdag 16 november tegen Japan. Bondscoach Alberto Zaccheroni wil tegen Oranje meten waar zijn ploeg staat. Na het duel met Oranje speelt Japan een paar dagen later een oefenwedstrijd tegen België.

"We zijn er in geslaagd om twee fantastische uitwedstrijden te regelen", zegt technisch directeur Hiromi Hara donderdag op de persconferentie. "Het enige wat we van ons team vragen is dat ze hun best doen en laten zien hoe goed ze kunnen spelen tegen Nederland en België."

Vorige maand ging de nationale ploeg van Japan twee keer onderuit. Wit-Rusland bleek met 1-0 te sterk en van Servië werd met 2-0 verloren. "In oktober speelden we niet goed", vervolgt Hara. "Dat kan iedereen zich nog wel herinneren. De wedstrijden in november zijn dus een geweldige kans om ons te verbeteren tegen de sterkst mogelijke tegenstanders.”

Ook bondscoach Alberto Zaccheroni wil zich revancheren na de nederlagen van vorige maand. "In oktober zijn we er niet in geslaagd onze doelen te bewerkstelligen. De komende wedstrijden zijn vriendschappelijk, maar ik zie het als belangrijke testen voor ons. We zullen gaan zien of onze gewenste speelstijl en tactiek werkt tegen deze landen. Tijdens deze trip naar Europa willen we onze spelers meer ervaring op laten doen. Nederland staat achtste op de wereldranglijst en België is ook een fantastische tegenstander."

De Braziliaanse keuzeheer van Japan heeft Oranje hoog zitten. "Sinds 2009 is er geen beter team meer geweest dan Nederland. Ik ben benieuwd hoe onze spelers het zullen doen. Nederland laat de bal graag rond gaan, terwijl België wat fysieker speelt. Ik wil dat mijn spelers in ieder geval veel lef tonen."

Zaccheroni wil de komende twee duels zo goed mogelijk benutten. "Er is niet veel tijd meer tot aan het WK. Na deze twee wedstrijden spelen we alleen nog maar een vriendschappelijke wedstrijd in maart. Dus we moeten deze wedstrijden ontzettend serieus nemen. Het is een goede kans voor mijn spelers om hun kwaliteiten te tonen en zich te meten met grote voetballanden."