Geen spullen Patrick S. in gevonden boskuil

In de kuil die woensdag werd gevonden in een stuk bos in het Zuid-Hollandse Simonshaven zijn geen sporen of spullen van moordverdachte Patrick S. gevonden. De politie vermoedt dat het gat wel door hem is gemaakt. De kuil, tweeënhalve meter diep met een doorsnede van een meter, wordt vrijdag dichtgegooid.

Het onderzoeksteam had na onderzoek aanwijzingen dat er in het bos mogelijk een door S. gemaakte schuilplaats zou zijn. Het gat is uitgebreid onderzocht door de forensische opsporing en specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut.

Tijdens de rechtszaak tegen S. kwam eerder al naar buiten dat de man ondergrondse kelders zou hebben gemaakt. S. werd begin dit jaar veroordeeld tot levenslang voor de moord op Farida Zargar en Nanda Kerklaan.

De kuil stond bij de vondst vol water en na leegpompen werden ook geen bijzonderheden aangetroffen. Het gat bleek levensgevaarlijk voor passanten. Het water vult zich tot een halve meter van de rand zodat een voorbijganger die er in valt er niet meer uit kan komen. Volgens experts is vermoedelijk zeven kuub zand nodig om de kuil weer vol te storten.