[PD] Hoofdrol Fabregas bij zege Barcelona

FC Barcelona heeft de tiende overwinning van het seizoen geboekt. De Catalanen wonnen met 3-0 van Celta de Vigo en verstevigen daarmee de koppositie in de Primera Division. Cesc Fabregas speelde de hoofdrol door zelf te scoren en twee doelpunten voor te bereiden.

Alexis Sanchez opende al na negen minuten de score. De Chileen benutte de rebound nadat doelman Yoel een inzet van Fabregas niet onder controle wist te krijgen. Kort na rust was Yoel opnieuw de schlemiel toen de bal na een schot van Fabregas via zijn lichaam in het doel belandde. Na een pass van Lionel Messi maakte Fabregas er vervolgens zelf 3-0 van.

Barcelona verspeelde dit seizoen pas twee punten. Alleen van Osasuna (0-0) werd niet gewonnen. Atlético moet donderdag winnen van Granada om de achterstand weer terug te brengen tot één punt.