'Gertjan Verbeek naar Nürnberg'

Gertjan Verbeek wordt zo goed als zeker de nieuwe hoofdtrainer van 1. FC Nürnberg. De club maakt zijn aanstelling op z'n laatst dinsdagavond bekend, melden diverse Duitse media.

De Nederlandse coach maakt mogelijk vrijdag al zijn debuut op de bank bij Nürnberg, dat het dan in de Bundesliga opneemt tegen VfB Stuttgart. In de Duitse stad volgt Verbeek Michael Wiesinger op. Hij werd onlangs aan de kant gezet doordat de prestaties van Nürnberg tot op heden zwaar tegenvallen. Aan Verbeek de taak Nürnberg weer op de rit te krijgen.

Inmiddels zijn de afrondende gesprekken met Verbeek gaande, weten media in het land. De officiële presentatie van de coach zou dinsdag plaatsvinden. Verbeek werkte de afgelopen drie seizoenen bij AZ. Die club nam, onder druk van de spelersgroep, onlangs afscheid van de coach. Eerder was Verbeek als trainer actief bij sc Heerenveen, Feyenoord en Heracles Almelo.

Maandagavond komt de raad van toezicht van 1. FC Nürnberg bijeen om over de komst van Verbeek te stemmen. Verwacht wordt dat de toezichthouders geen problemen hebben met de aanstelling van de 'harter Hund'. Voor Verbeek ligt in Nürnberg een contract voor 2,5 jaar klaar. Ook René Meulensteen en Marcel Koller werden in verband gebracht met de vacature.

Het bestuur van de Duitse club wil maandag alleen laten weten dat er een akkoord ligt met een trainer, om wie het gaat houdt Nürnberg nog even voor zich. "Over namen praat ik pas wanneer de inkt onder het contract opgedroogd is", zegt sportief directeur Martin Bader in gesprek met Bild. Verbeek zou dinsdagmiddag zijn eerste Nürnberg-training al op gang fluiten.