[PL] Man United verliest punten ondanks goal Van Persie

Manchester United heeft zaterdag in de Premier League niet weten te winnen van Southampton: 1-1. Robin van Persie scoorde na 26 minuten de openingstreffer op Old Trafford, maar die goal werd in de 89e minuut tenietgedaan door Dejan Lovren. Southampton blijft door het gelijkspel in de bovenste regionen verkeren met de vierde plek. United staat teleurstellend achtste.

United was na het uitvallen van Van Persie tijdens Turkije - Nederland afgelopen dinsdag enigszins bezorgd over de fitheid van de spits. Trainer David Moyes besloot de Rotterdammer echter gewoon op te stellen. Alexander Büttner zat niet bij de selectie. Bij Southampton bleef Jos Hooiveld de hele wedstrijd op de bank.

Arsenal profiteerde van het puntenverlies van Liverpool bij Newcastle United. De equipe van trainer Arsène Wenger versloeg in het Emirates Stadium Norwich City met 4-1 en gaat alleen aan kop met twee punten voorsprong op Liverpool en Chelsea. Jack Wilshere, Mesut Özil (2x) en Aaron Ramsey vulden het scorebord voor Arsenal. Leroy Fer kwam in tegenstelling tot de geblesseerde Ricky van Wolfswinkel in actie voor Norwich.

Chelsea kwam op Stamford Bridge op achterstand tegen Cardiff City door een doelpunt van Jordon Mutch. Treffers van Eden Hazard (2x), Oscar en Samuel Eto'o draaiden het duel om in Londens voordeel: 4-1.

Jonathan de Guzman scoorde voor het zegevierende Swansea City. De Oranje-international schoot de tweede goal tegen het net tijdens de 4-0 overwinning op hekkensluiter Sunderland. Phil Bardsley hielp Swansea een handje met een eigen goal. Voormalig eredivisietopscorer Wilfried Bony scoorde uit een strafschop, Chico maakte de vierde treffer. Swansea staat elfde met tien punten.

Everton wist zich in de top te handhaven door thuis met 2-1 te winnen van Hull City. Oud-Ajacied Steven Pienaar scoorde na 57 minuten de winnende goal. Kevin Mirallas had de ploeg uit Liverpool in de eerste helft al op voorsprong gezet, maar Yannick Sagbo had Hull na een halfuur weer op gelijke hoogte gebracht. Everton staat vijfde met vijftien punten, Hull negende met elf.

Stoke City en West Bromwich Albion kwamen niet tot scoren: 0-0.