[PL] Clubs uit Manchester lijden nederlaag

Manchester United en Manchester City hebben zaterdag een nederlaag geleden in de Premier League. De ploeg van coach David Moyes verloor thuis met 2-1 van West Bromwich Albion, terwijl de Citizens met 3-2 onderuit gingen bij Aston Villa.

Robin van Persie begon op de bank bij Manchester United. Kort na de gelijkmaker van Wayne Rooney in de 57e minuut kwam hij alsnog in het veld. De Nederlandse spits kon echter niet voorkomen dat WBA, dat via Morgan Amalfitano al de leiding had genomen, er met drie punten vandoor ging. Saido Berahino werd de matchwinner in de 67e minuut.

In tegenstelling tot Van Persie, die de laatste weken kampte met een liesblessure, begon Alexander Büttner wel in de basis bij United, dat slechts twaalfde staat met zeven punten. Vorige week werd al met 4-1 verloren van stadgenoot City. West Brom heeft een punt meer.

Leandro Bacuna werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd bij Aston Villa. De voormalig FC Groningen-aanvaller tekende in de 73e minuut voor de 2-2. Eerder had Karim el Ahmadi de thuisploeg ook al langszij gebracht. Ze maakten goals van Yaya Touré en Edin D?eko ongedaan. Andreas Weimann zorgde een kwartier voor tijd voor de winnende treffer.

Bij de Villans had ook aanvoerder Ron Vlaar een basisplaats. De ploeg bezet de achtste plek met negen punten. City blijft steken op de vijfde plaats met tien punten, drie minder dan koploper Tottenham Hotspur. Als Arsenal later zaterdag wint bij Swansea City, kunnen de Gunners de rivaal echter nog van de troon stoten.

Fulham verloor ondanks een treffer van Bryan Ruiz in eigen huis met 2-1 van Cardiff City. Steven Caulker en Jordan Mutch waren succesvol namens de bezoekers uit Wales. Die laatste scoorde pas in blessuretijd. De ploeg van coach Martin Jol staat slechts achttiende met vier punten uit zes duels.

Pablo Osvaldo en Rickie Lambert bezorgden Southampton een 2-0 thuiszege op Crystal Palace. Jos Hooiveld bleef op de bank bij de thuisploeg. Hull City rekende met 1-0 af met West Ham United. Robert Brady was de matchwinner door een benutte strafschop.