Duarte: "Messi écht niet te stoppen"

Lerin Duarte moest bij zijn debuut in de Champions League direct aan de bak. De Ajax-middenvelder stond in de basis tijdens het bezoekje aan FC Barcelona.

De Amsterdammers verloren met 4-0 in Camp Nou, mede door drie goals van Lionel Messi. "Na de 1-0 werd het wel heel moeilijk", erkende Duarte. "Barça is een wereldploeg. Voor mij is het mooi om dit mee te maken. Na één wedstrijd direct tegen Barcelona in de Champions League. En Messi, tsja… Die is écht niet te stoppen. Wij moeten nog een hoop leren, maar gaan ons nu op PSV richten."

Niklas Moisander trekt uit het duel bij Barcelona de conclusie dat Ajax nog steeds op hetzelfde niveau zit, ondanks het vertrek van Christian Eriksen en Toby Alderweireld. "Dat toont deze wedstrijd wel aan. Tegen Real Madrid verloren we in de voorgaande jaren ook met dergelijke cijfers. En Barça en Real zijn nu eenmaal de beste ploegen van de wereld."

De Fin was onder de indruk van Messi, zo laat hij weten op de website van de UEFA. "Het is geweldig om tegen Lionel Messi te spelen. Iedereen weet het al, maar hij is een geweldige speler en dat heeft hij getoond met zijn hattrick."