De Jong: "4-0 een beetje pijnlijk"

Siem de Jong kon een uur meespelen met Ajax tegen FC Barcelona. Toen hij het veld verliet zag hij dat het verzet van zijn ploeg was gebroken.

"Ja, 4-0 is toch wel een beetje pijnlijk", laat De Jong weten voor de camera van NOS. "We hebben in de eerste helft redelijk gestreden, maar misschien waren we nog iets te voorzichtig. Daardoor leden we slordig balverlies."

Ajax kwam in de eerste helft inderdaad goed voor de dag en kreeg zelfs prima kansen op een doelpunt. "We creëerden een paar goede mogelijkheden en kan je tot een goal komen. Maar het blijft gewoon heel moeilijk om tegen ze te spelen."

De Jong moest na een uur spelen het veld verlaten. Hij is nog niet fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen. "Je merkt het wel, want tegen Barcelona moet je wat extra's geven. Tegen het einde van de eerste helft was het te belopen, maar daarna niet meer."

"We hadden afgesproken dat ik niet meer dan een uur zou spelen", vervolgt De Jong. Komende zondag staat voor Ajax de topper tegen PSV op het programma. "Het was goed dat ik vandaag ritme kon opbouwen en minuten kon maken met het oog op zondag. Het was mooi om hier te spelen, maar na de eerste helft hoop je niet op een 4-0 nederlaag."