Eriksen debuteert bij Spurs met zege en assist

Christian Eriksen heeft zijn debuut voor Tottenham Hotspur zaterdag opgeluisterd met een assist. Gylfi Sigurdsson zette de Londenaren op aangeven van de oud-Ajacied op voorsprong tegen Norwich City. De IJslander was ook verantwoordelijk voor de 2-0, de eindstand.

Tottenham heeft drie van zijn vier duels gewonnen en bevindt zich in de bovenste regionen van de Premier League. Ricky van Wolfswinkel en Leroy Fer konden een nederlaag niet voorkomen voor Norwich, dat op vier punten blijft steken. De Nederlanders bleven de hele wedstrijd op het veld staan.

Mesut Özil kende een succesvol debuut voor Arsenal op bezoek bij Sunderland. De van Real Madrid overgekomen spelmaker verzorgde de assist bij de openingsgoal van Olivier Giroud. Arsenal won uiteindelijk met 3-1, nadat Aaron Ramsey twee keer het net had gevonden voor de ploeg van Arsène Wenger. Arsenal heeft net als aartsrivaal Tottenham negen punten verzameld.

Manchester City kwam niet tot scoren bij het Stoke City van Erik Pieters: 0-0. De kampioen van 2012 komt daardoor op twee punten achterstand van Arsenal en Tottenham. Pieters maakte de wedstrijd vol voor Stoke, waar voormalig FC Twente-aanvaller Marko Arnautovic zijn debuut maakte.

Newcastle United versloeg met Tim Krul en Vurnon Anita in de basis Aston Villa. In Birmingham werd het door goals van de Fransen Hatem Ben Arfa en Yoan Gouffran 2-1. Newcastle behoudt door de zege zijn plek in de subtop.

Het Fulham van trainer Martin Jol stelde in Londen wat teleur door 1-1 gelijk te spelen tegen laagvlieger West Bromwich Albion. Hull City Tigers en Cardiff City deelden de punten: 1-1.