FOK! wat een weer... Veel regen in het oosten.

Welkom! Een koufront lag gisteren over het land en dat leverde in het westen wolkenvelden op, in het midden wat lichte regen en in het noordoosten enkele stevige buien met onweer. De komende uren trekt er een golf in het front van zuid naar noord over de oostelijke helft, maar erg snel verloopt dat proces niet.

Dit gaat gepaard met veel regen, en dan spreek ik over hoeveelheden van 20 tot 35 millimeter en lokaal nog wat meer. Misschien komt er ook nog wel onweer voor. Deze regen trekt pas in de loop van de middag langzaam naar Duitsland toe weg. Hoe verder je naar het westen gaat, hoe minder regen er valt. Het is zelfs niet uitgesloten dat het in Zeeuws-Vlaanderen helemaal droog blijft, terwijl er elders in de kustprovincies hooguit een paar millimeter valt. Uiteraard klaart het in het zuidwesten dan als eerste op en ook Noord- en Zuid-Holland zullen een voor de meeste mensen prima middag beleven. In het noordoosten klaart het pas in de avond op.

De maxima liggen vandaag van 17 graden in de regen, tot 21 graden in de opklaringsgebieden. De noordwestenwind is meest matig.

Als het even meezit krijgt ook woestijnstad Haarlem, waar in bijna 4 maanden tijd maar 50 millimeter is gevallen, de komende dagen een paar buien over zich heen. Verder is het de komende week met 16 tot 18 graden vrij fris.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 Avondz1
AnitaHanJaap maakte vanuit Zeist deze schitterende foto's van de avondlucht.

 Avondz2
Er waren vele kleuren te zien...

Avondz3
...en zodoende was het heerlijk om even buiten te zijn.