Van Gaal: "Durfden niet op te bouwen"

Louis van Gaal was duidelijk niet tevreden over de 2-2 tegen Estland. De bondscoach deed na afloop van de remise zijn verhaal. "We speelden een goede eerste helft en creëerden goede situaties vanuit balbezit. We hebben dan ook veel kansen gecrëerd", aldus Van Gaal tegen SBS6. "We gaven geen kans weg en hebben de 1-0 gemaakt. Er leek niets aan de hand."

"Maar toen kregen zijn niet eens een kans en maakten ze de 1-1", vervolgt de keuzeheer. "Daardoor kantelde de wedstrijd en was het vertrouwen weg. Dat hebben we niet kunnen hervinden en durfden we niet meer op te bouwen."

Na rust kreeg Oranje snel een tegenslag te verwerken in de vorm van een achterstand. "Ik moet zeggen dat Vassiljev een schitterende goal maakt. Daardoor liepen we achter de feiten aan. We moesten toen alles uit de kast halen, maar ik ben blij dat we wel de spirit hebben getoond om terug te komen."

Uiteindelijk wist Robin van Persie een punt te redden voor Oranje. "Gelukkig kregen we een penalty mee en konden we dus 2-2 maken. Daar kan je natuurlijk niet tevreden mee zijn. Maar ik heb de ambitie natuurlijk nog steeds om naar het WK te gaan met deze groep. Spelers die voor mij door het vuur willen gaan."