[Premier League] Manchester City in de fout in Cardiff

Manchester City is in de tweede speelronde van de Premier League tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. De ploeg van coach Manuel Pellegrini ging in Wales met 3-2 onderuit tegen Cardiff City. Tottenham Hotspur rekende voor eigen publiek nipt af met Swansea City: 1-0.

De Citizens kwamen dankzij een goal van Edin D?eko na rust nog wel op voorsprong, maar vervolgens was het de beurt aan Cardiff. Aron Gunnarsson tekende voor de gelijkmaker, waarna Fraizer Campbell de promovendus met twee doelpunten aan een overwinning hielp. De aansluitingstreffer van Alvaro Negredo viel pas in blessuretijd.

Bij Tottenham was Roberto Soldado net als vorige week tegen Crystal Palace de matchwinner. De Spanjaard was wederom succesvol vanaf de penaltystip, nadat Jonjo Shelvey in de fout was gegaan in duel met Andros Townsend. Na een klein uur verschalkte hij doelman Michel Vorm. Ook Jonathan de Guzman speelde de hele wedstrijd mee bij Swansea.

De Spurs, die het opnieuw moesten stellen zonder Gareth Bale, nestelen zich naast Chelsea en Liverpool aan kop van de Premier League. Swansea, dat vorige week niet was opgewassen tegen Manchester United, wacht na twee duels nog op zijn eerste punten. City en Cardiff hebben elk drie punten.