Clasie: "Ajax heeft niet verdiend gewonnen"

Feyenoord verloor zondagmiddag met 2-1 van Ajax en kende met drie verliespartijen op rij de slechtste seizoensstart uit de clubhistorie. Volgens middenvelder Jordy Clasie deed Feyenoord zichzelf tekort tegen de Amsterdammers. "Op basis van de hele wedstrijd heeft Ajax niet verdiend van ons gewonnen. Het was een gelijkwaardige wedstrijd", aldus de captain, geciteerd door het ANP.

Feyenoord begon sterk in de Arena en kwam op een 0-1 voorsprong. Daarna nam Ajax het initiatief over en scoorde twee keer. In de tweede helft was het niveau slecht en de Rotterdammers waren de betere partij. Toch slaagde de ploeg van Ronald Koeman er niet in om het overwicht om te zetten in treffers.

"Na rust hadden we minimaal gelijk moeten maken, maar we kwamen niet tot echte kansen. Hoe dat kan? Dat snap ik ook niet. We hebben wel de kwaliteiten om kansen te creëren. Als je in de tweede helft zo de bovenliggende partij bent, dan moet je zeker twee of drie kansen creëren waarvan er dan eentje in moet", besluit Clasie.