Kuijt: "Sneijder oogde fit"

Wesley Sneijder werd door Louis van Gaal niet opgeroepen voor het oefenduel met Portugal. De middenvelder is volgens de keuzeheer niet fit genoeg, maar Dirk Kuijt oordeelt anders.

De aanvaller van Fenerbahçe kwam afgelopen zondag tegenover Sneijder te staan in de strijd om de Turkse Supercup. Galatasaray was in dat duel na een verlenging met 1-0 te sterk voor de aartsrivaal, door een doelpunt van Didier Drogba.

Kuijt vond dat Sneijder, die in de 108e minuut werd gewisseld, wel in goede conditie was. “Ja, hij oogde fit", zegt Kuijt tegen ANP. " Wesley vertelde me dat hij de hele zomer heeft getraind. Hij speelde goed, al had ik liever van hem gewonnen."

De 33-jarige Katwijker denkt dat de afwezigheid van Sneijder niet van lange duur. "Teleurstellingen horen bij de sport, maar het is duidelijk dat ook Wesley heel graag bij het Nederlands elftal is. Hij gaat er alles aan doen om er ook weer bij te komen."

Kuijt werd zelf wel geselecteerd voor Oranje. De ploeg van Van Gaal speelt komende woensdag in Faro tegen Portugal. De aftrap is om 20:30 (Nederlandse tijd).