Depp wijt flop Lone Ranger aan filmcritici

Johnny Depp wijt het floppen van zijn nieuwe film The Lone Ranger aan de filmcritici. Die zouden de western al maanden voor de première hebben neergesabeld. "Die recensies waren volgens mij al zeven of acht maanden voor de première geschreven", zegt hij tegen het Amerikaanse filmblad Variety.

De monsterproductie kostte naar verluidt 215 miljoen dollar en heeft sinds de bioscoopgang in juli wereldwijd nog geen 176 miljoen opgebracht. Met inbegrip van het promotiebudget staart de film tegen een verlies van zo'n 150 miljoen dollar aan. Producent Disney zal zich, zeker na de evenzo kostbare flop John Carter vorig jaar, nog eens goed achter de oren krabben of dit soort grote zomerfilms nog wel rendabel zijn.

Toen de recensenten hoorden dat het gouden trio achter de lucratieve Pirates of the Caribbean-reeks - Depp, regisseur Gore Verbinski en producent Jerry Bruckheimer - weer de handen ineen zouden slaan voor The Lone Ranger, leek iedereen een blockbuster te verwachten. "Maar zo heb ik nooit gedacht", zegt Depp.

Voor Armie Hammer, die de gemaskerde titelheld speelt, had de rol zijn doorbraak moeten worden. Volgens hem waren de critici al negatief vanaf het moment dat de productie in 2011 werd stilgelegd omdat de kosten de pan uit rezen. "Toen al hebben de meeste critici hun kritieken geschreven."

Bruckheimer is het in grote lijnen eens met de twee acteurs. "De critici hebben vooral naar het budget gekeken, niet naar de film", zegt hij in een interview met Yahoo UK-Ireland. "Maar het publiek geeft daar niets om. Voor hen maakt het niet uit of de film twee dollar kost of twintig miljoen, hun kaartjes blijven even duur."

De producent denkt zelfs dat die critici zich over een paar jaar realiseren dat ze het mis hadden. "Het is een fantastische, epische film met veel humor. Ze zullen hem over een paar jaar weer bekijken en zien dat ze fout zaten."

The Lone Ranger draait momenteel nog volop in de Nederlandse bioscopen.


Depp wijt flop Lone Ranger aan filmcritici (Foto: Novum)