Disneys The Lone Ranger flopt

Disney, dat onlangs nog meer dan een miljard dollar ophaalde in de bioscoop met Iron Man 3 en nu hoge ogen gooit met Monsters University, kan dit weekend weer een megaflop op de balans zetten. The Lone Ranger heeft naar verluidt een budget van tussen de 215 en 250 miljoen dollar, plus 150 miljoen dollar aan marketingskosten, maar haalde dit weekend slechts 29,5 miljoen dollar op in de Amerikaanse bios. Om break even te draaien moet er ongeveer 800 miljoen met de film worden verdiend.

Vorig jaar had Disney een soortgelijk scenario: op meer dan een miljard dollar winst op The Avengers volgde een paar honderd miljoen verlies op John CarterThe Lone Ranger kreeg vele slechte kritieken. Zo werd de film met tweeëneenhalf uur speeltijd te lang bevonden, en werd geklaagd dat de western eigenlijk niet over The Lone Ranger gaat maar over Tonto de indiaan. Deze indiaan wordt overigens gespeeld door Johnny Depp, die daarmee het zoveelste 'rare' personage speelt.

Disney voelde de bui al hangen . Zo werd de film niet omgezet naar 3D en mochten recensenten niet voor woensdag hun reviews publiceren. De film heeft in Amerika nu in 5 dagen minder dan 50 miljoen dollar opgebracht. Ter vergelijking, Despicable Me 2 haalde dit 'Fourth of July'-weekend in vijf dagen 142 miljoen dollar op. The Lone Ranger, vroeger een tv-serie, gaat in Nederland pas op 8 augustus draaien. Overigens gaat Disney ook nieuwe Star Wars-films maken.