Brands: "PSV was financieel achteruitgang"

Marcel Brands moest salaris inleveren om AZ voor PSV te verruilen. Dat zegt de technisch manager in gesprek met De Telegraaf. "Hoor eens, ik klaag niet, hè?" Brands komt in een interview in de De Telegraaf met een opmerkelijk gegeven op de proppen. Bij AZ zou hij meer verdiend hebben dan bij PSV.

"Ik heb nog nooit een keuze voor geld gemaakt. PSV was financieel voor mij een achteruitgang", aldus de technisch manager. Brands verliet AZ een jaar na het landskampioenschap en de club had toen veel te bieden. "Vraag het aan Toon Gerbrands (algemeen directeur AZ, red.). Die heeft mijn contract van PSV gezien en kende mijn contract van AZ. Hoor eens, ik klaag niet, hè? Ik verdien een salaris wat normale mensen niet verdienen."

Toch had hij het dus financieel nóg beter kunnen hebben. "Bij AZ kwam Dirk (Scheringa) naar me toe toen we kampioen werden. Hij wilde toen per se mijn contract openbreken. Ik kon naar het buitenland, al was dat helemaal mijn intentie niet, want ik had het prima naar mijn zin in Alkmaar. Maar Dirk wilde het toch en voor vijf jaar kreeg ik met allerlei stappen, premies en bonussen een beter contract dan wat ik bij PSV kreeg."