'Ferrari wil Räikkönen terug'

Het lijstje teams dat Kimi Räikkönen volgend seizoen vast wil leggen groeit. Het Lotus F1 Team wil de Fin graag behouden, maar hij is ook in de running voor een overstap naar Red Bull Racing. Volgens Bild komt Ferrari hier nu bij.

Räikkönen reed tussen 2007 en 2009 al voor Ferrari en werd in Italiaanse dienst meteen in zijn eerste seizoen al wereldkampioen. Voor het seizoen 2010 werd hij vervangen door Fernando Alonso en ging de Fin zich richten op het rallyrijden en de NASCAR. Nu lijkt diezelfde Alonso niet helemaal meer gelukkig bij Ferrari en lijkt hij ondanks zijn tot 2016 lopende contract te flirten met Red Bull Racing, terwijl de verbintenis van teamgenoot Felipe Massa eind dit seizoen afloopt.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Ferrari om zich heen kijkt en andere coureurs binnen probeert te halen. Volgens Bild-journalisten Nicola Pohl en Helmut Uhl hebben de Italianen bij Räikkönen aangeklopt en hem meer geboden dan de vijftien miljoen dollar, bonus en sponsoring van het motorcrossteam van de Fin die Red Bull hem wil betalen.

Een woordvoerder van Ferrari heeft inmiddels ontkend dat er een verschil van inzicht is ontstaan tussen Alonso en Ferrari-president Luca di Montezemolo, ondanks dat beiden in de media totaal verschillende geluiden lieten horen. Het belang ligt volgens hem bij het sneller worden van de Ferrari en dat is waar zowel Alonso als Di Montezemolo op uit zijn.