'Lindsay Lohan vrijwillig langer in afkickkliniek'

Lindsay Lohan blijft op eigen initiatief een paar dagen langer in een afkickkliniek. Dat beweren bekenden van de 27-jarige actrice althans tegenover entertainmentwebsite TMZ. Om een celstraf te ontlopen liet Lohan zich in mei opnemen in een kliniek, waaruit ze woensdag zou worden ontslagen.

Lindsay is echter van plan nog een dag of drie, vier in een kliniek te verblijven. De getroebleerde actrice zou die tijd nodig hebben om de overgang van een inrichting naar de buitenwereld te kunnen maken. Volgens ingewijden is Lohan van plan op een minder strenge afdeling te vertoeven.

De bekenden van de actrice staan versteld van haar ommekeer. "Het is net Invasion of the Body Snatchers, ze is een compleet ander persoon", vertelt een bron aan TMZ. Lindsay probeerde vijf keer eerder af te kicken, maar telkens kon ze de verleidingen van drugs en alcohol niet weerstaan.

Ook dit keer zou Lohan bang zijn voor een terugval, maar de 27-jarige is volgens bekenden vastberaden voorgoed af te rekenen met haar demonen. Lindsay heeft in ieder geval al een hoop toekomstplannen. Zo wil ze terug naar New York, laat ze zich binnenkort aan de tand voelen door Oprah Winfrey en krijgt ze een realitysoap. Begin augustus is Lohan gastpresentatrice van de Amerikaanse talkshow Chelsea Lately.