[CL] Cocu waakt voor onderschatting tegen Zulte

PSV-coach Phillip Cocu is op zijn hoede voor Zulte-Waregem in de derde voorronde van de Champions League. "Een tegenstander die we niet mogen onderschatten", zei Cocu maandag op een persconferentie.

"Het is een club die nog niet heel erg bekend is, maar geweldig gepresteerd heeft vorig jaar met een goed team." Zulte eindigde vorig seizoen als tweede in de Belgische competitie. De aanvallende speelwijze van Zulte biedt mogelijkheden voor PSV, weet Cocu. "Dat betekent dat je zelf ook aan het voetballen kan komen."

Het treffen vindt dinsdag plaats in Eindhoven. De 101-voudig international zei liever eerst een uitwedstrijd te hebben gehad. Volgende week woensdag is de return in België. De winnaar van het tweeluik dient vervolgens nog een voorronde te overleven om het hoofdportaal van het kampioenenbal te bereiken.

PSV verloor afgelopen zomer met Jeremain Lens (Dynamo Kiev), Kevin Strootman (AS Roma), Dries Mertens (Napoli) en Erik Pieters (Stoke City) enkele sterkhouders. Desondanks denkt Cocu dat zijn ploeg er klaar voor is.

"De kracht moet de eenheid zijn. We hebben diverse kwaliteiten in het elftal, ondanks de jonge leeftijd hebben we een hele goede ploeg." De sterke voorbereiding was hoopgevend, maar al te veel conclusies kunnen daar niet aan verbonden worden. "Een echte indicatie geven over oefenwedstrijden is heel erg moeilijk", zegt Cocu. "Het echte werk gaat morgen beginnen en dan zullen we gaandeweg kijken waar we staan."