Bestuurlijk gerommel baart Van Basten zorgen

Marco van Basten gaat zijn tweede seizoen in als hoofdtrainer van sc Heerenveen. De coach is echter niet blij met de perikelen in de bestuurskamer.

Enkele weken geleden stapte de raad van commissarissen (rvc) op bij de club. Nu is er een tijdelijke rvc benoemd, maar deze heeft niet veel ervaring op het gebied van voetbalzaken. Vooral dat laatste baart Van Basten zorgen.

"Het technisch beleid moet wel doorgaan. Ik heb de laatste weken veel contact met Johan Hansma (demissionair technisch manager, red.) gehad en met hem gekeken naar de selectie. We waren met spelers bezig, maar ik heb geen idee hoe het daar nu verder mee gaat.", legt Van Basten uit aan Algemeen Dagblad.

"We hebben weliswaar nog vijf weken, maar het is wel zaak dat we als club adequaat kunnen blijven reageren." De grote vraag is nu wie een transfer zou moeten regelen, naast Hansman. "Wie doet het? Hoe gaat het? Dat baart me zorgen. Ik ken de mensen in de nieuwe rvc niet. Kunnen zij voetbalzaken regelen? Zeg het maar."

Inmiddels is het rapport van de onderzoekscommissie naar buiten gekomen en Van Basten heeft het doorgenomen. "Er staan veel zaken in waarmee ik als trainer niet veel te maken heb, maar als de technische kant van het verhaal gaat haperen, dan ga ik het wel merken. Als het niet snel wordt ingevuld, dan heeft de club een probleem."