Isner is Anderson nipt de baas in Atlanta

John Isner heeft zondag het ATP-toernooi van Atlanta op zijn naam geschreven. De als eerste geplaatste thuisfavoriet was in de finale nipt met 6-7 (3), 7-6 (2), 7-6 (2) te sterk voor de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (2). Op het Amerikaanse hardcourt viel in de hele partij geen break te noteren.

De organisatie van het evenement kondigde de finale aan als de 'langste ooit', doelend op de lengte van beide spelers. Isner meet 2,08 meter en Anderson doet daar maar vijf centimeter voor onder. Ook op de baan bleken beide mannen aan elkaar gewaagd.

Dankzij hun uitstekende opslag bleven beide spelers op de been. Isner sloeg in de hele wedstrijd 24 aces, drie meer dan Anderson. Toch moest de Amerikaan elf breekkansen wegwerken, terwijl Anderson slechts een keer in de problemen kwam.

Isner, in 2010 en 2011 verliezend finalist in Atlanta, toonde zich in de beslissende tiebreak uiteindelijk de meest koelbloedige. Het is zijn tweede titel van het jaar en de zevende in zijn loopbaan. In april won hij in Houston.