Troicki stapt naar CAS om schorsing

Tennisser Viktor Troicki stapt naar het CAS om zijn schorsing aan te vechten. Dat meldt de Serviër vrijdag op zijn website. De nummer 53 van de wereld is voor anderhalf jaar geschorst door tennisbond ITF, zo werd donderdagavond bekend. Hij had in april in Monte Carlo bij een dopingcontrole wel urine, maar geen bloed afgestaan.

Troicki zegt dat hij toestemming had van de dopingarts. "Ik voelde me heel slecht voor, tijdens en na mijn eersterondewedstrijd. Ik gaf urinestalen en zei tegen de dokter dat ik me niet goed voelde en dat ik dacht dat bloed geven dat zou verergeren." De dopingarts zei daarop volgens Troicki dat hij de bloedtest kon overslaan als hij een uitleg naar de ITF zou sturen.

De volgende dag stond Troicki alsnog bloed af. Zowel zijn bloed als urine was schoon, meldt hij. "Ik word behandeld als een crimineel terwijl ik niets heb misdaan. Ik ben altijd schoon geweest. Ik had alleen de verkeerde dokter die me niet vertelde dat ik iets riskeerde. Ik ben er honderd procent van overtuigd dat het CAS beseft dat ik in goed vertrouwen heb gehandeld en volkomen onschuldig ben."