Apple weet omzet nauwelijks te verhogen

De omzet van Apple is voor het eerst sinds de introductie van de iPhone nauwelijks toegenomen. De omzet kwam in het tweede kwartaal uit op 35,3 miljard dollar (26,7 miljard euro), tegenover 35 miljard een jaar geleden. De winst daalde voor het tweede kwartaal op rij naar 6,9 miljard dollar. Vorig jaar was dat nog 8,8 miljard. Dat heeft Apple dinsdag bekendgemaakt.

Apple verkocht in het afgelopen kwartaal wel meer iPhones dan vorig jaar. In totaal gingen er 31,2 miljoen van deze toestellen over de toonbank. Nog nooit eerder verkocht het technologieconcern zoveel iPhones in deze periode. Het aantal verkochte iPads daalde van 17 miljoen stuks vorig jaar naar 14,6 miljoen in de afgelopen drie maanden.

Apple zegt trots te zijn op de goede resultaten voor de iPhone en de omzetgroei via iTunes en andere software. In de herfst van dit jaar en begin volgend jaar wil Apple nieuwe producten lanceren, staat in een persverklaring. Veel analisten denken dat een nieuw, innovatief product noodzakelijk is voor het bedrijf in de concurrentiestrijd met vooral Google en Samsung.