Ajax na RKC op zaterdag ook langs De Graafschap

Ajax heeft ook zijn tweede oefenduel van zaterdag ruim gewonnen. Na de 5-1 winst op RKC volgde vier uur later een 3-0 zege bij De Graafschap. Trainer Frank de Boer stuurde twee verschillende elftallen de wei in en wisselde vervolgens in beide duellen veel.

Derk Boerrigter was voor Ajax de grote man op bezoek bij zijn oude club RKC. De linksbuiten scoorde drie keer. Ruben Ligeon en Boban Lazic maakten het vijftal Amsterdamse treffers compleet, terwijl Robert Braber voor RKC doel trof. De aanwinsten Bojan Krkic en Mike van den Hoorn maakten hun officieuze debuut voor Ajax. 

Op De Vijverberg vielen alle doelpunten na rust. Vier minuten na de thee opende Kolbeinn Sigthorsson de score. In het vervolg van de tweede helft breidden Viktor Fischer en de Zuid-Afrikaan Moses Daddy de score uit.

AZ hield het bij één oefenduel, maar haalde daarin wel de dubbele cijfers. Op bezoek bij Steenwijk werd het 10-0 door goals van Eli Babalj (3x), Aron Jóhannsson (2x), Nick Viergever, Viktor Elm, Roy Beerens, Celso Ortiz en Steven Berghuis.

FC Twente maakt nog geen al te beste voorbereiding door. Na de nederlaag tegen Vfl Bochum gingen de tukkers zaterdag ook onderuit bij Preussen Munster (1-0), dat uitkomt op het derde niveau in Duitsland. Clement Halet maakte voor Preussen Munster een kwartier voor tijd het enige doelpunt tegen Twente. Het had voor de nummer zes van vorig seizoen nog erger kunnen aflopen, maar Amaury Bischoff miste nog een strafschop.

Feyenoord speelde tegen ASWH. Het werd 5-0. Graziano Pellè, Tonny Vilhena, Elvis Manu, Ruud Vormer en Matthew Steenvoorden tekenden voor de treffers in Hendrik-Ido-Ambacht.

Submitter:  Bron: Novum