Nieuwe features en info Pokémon X & Y

Er is flink wat informatie opgedoken over Pokémon X & Y, waaronder nieuwe features, de professor, het grote boze team dat je nu weer in de weg staat en meer over de twee legendarische pokémon Xerneas en Yveltal.

Door Professor Sycamore worden Pokémon aan jou en je vrienden toevertrouwd. Hij stuurt iedereen op avontuur in de regio Kalos om zijn of haar Pokédex compleet te maken. Onderweg krijgen de spelers te maken met de organisatie Team Flare.

Pokemon

Pokemon

The Pokémon Company International heeft vandaag nieuwe details bekendgemaakt over de Legendarische Pokémon Xerneas en Yveltal, waaronder hun typen. Xerneas, een Pokémon van het type Fairy, kent Geomancy, een nieuwe aanval die alleen aan hem is voorbehouden. Xerneas heeft de speciale Ability Fairy Aura. Deze Ability treedt tijdens een gevecht automatisch in werking en versterkt bij alle vechtende Pokémon aanvallen van het type Fairy. Fairy Aura heeft ook een positief effect op vijandige Pokémon die aanvallen van het type Fairy kennen.

Pokemon

Yveltal, een Pokémon van het type Dark en Flying, is de enige Pokémon die de nieuwe aanval Oblivion Wing kent. Bij deze aanval vliegt Yveltal hoog in de lucht en vuurt hij een vernietigende rode lichtstraal op de aarde af die de grond verschroeit. De speciale Ability van Yveltal is Dark Aura. Deze tegenhanger van Fairy Aura maakt aanvallen van het type Dark nog krachtiger, ongeacht welke Pokémon hem tijdens een gevecht gebruikt.

Pokemon 

Er is een nieuwe spelfunctie geïntroduceerd: O-Powers. Met deze functie kunnen spelers de Pokémon in hun team eenvoudig sterker maken. Daarnaast biedt de functie hun nog tal van andere voordelen in Pokémon X en Pokémon Y. O-Powers zijn speciale vaardigheden die uiteenlopende vormen hebben en via het nieuwe Player Search System (PSS) met andere spelers gedeeld kunnen worden. Wanneer je lokaal of via het internet met iemand verbinding hebt, kun je O-Powers met deze speler delen door op het touchscreen op zijn of haar pictogram te tikken. Sommige O-Powers verhogen tijdelijk de statistieken van een Pokémon, met andere vaardigheden kun je gemakkelijker wilde Pokémon vangen en met weer andere nemen de Experience Points van een gevecht toe.

Spelers van Pokémon X en Pokémon Y die het ruilen van Pokémon spannender willen maken, kunnen via Wonder Trade een Pokémon onmiddellijk ruilen voor een Pokémon die ergens ter wereld door iemand anders wordt aangeboden. Wat maakt ruilen via Wonder Trade nu zo bijzonder? Spelers weten niet welke Pokémon ze terugkrijgen. Misschien krijg je wel een zeldzame Pokémon die je nooit had verwacht, of een Pokémon die je team sterker maakt.

Als je dacht dat dit alles was: op deze site zijn nog tal van nieuwe Pokémon te vinden en meer informatie over twee nieuwe gymleaders: Clemont en Grant.

Spelers kunnen Xerneas in Pokémon X en Yveltal in Pokémon Y tegenkomen wanneer de videospellen op 12 oktober 2013 wereldwijd voor Nintendo 3DS geïntroduceerd worden.