[Tour] Renners naderen Pyreneeën

De 191 overgebleven renners in de Tour de France worden vandaag over een heuvelachtig parcours geleid. De 205,5 kilometer lange zevende etappe van Montpellier naar Albi is zowel voor sprinters als aanvallers voorlopig de laatste kans op succes. Dit weekeinde trekt het peloton de Pyreneeën in en is het woord aan de klassementsrenners.

Op weg naar Albi moeten vier cols worden bedwongen, één van tweede, twee van derde en één van vierde categorie. De zwaarste klim van de dag, de Col de la Croix de Mounis, doemt op na amper negentig kilometer. Na de laatste klim, de Côte de Teillet, is het nog ruim dertig kilometer tot aan de finish.

Het peloton moet vandaag ook zien af te rekenen met de hitte. Onderweg worden temperaturen tegen de dertig graden verwacht. Bovendien ligt door de af en toe smalle en bochtige wegen opnieuw het gevaar voor valpartijen op de loer.

Voor Daryl Impey wordt het sowieso een dag om nooit te vergeten. Als eerste Afrikaan in de Tourhistorie mag hij vrijdag in de gele trui rijden. Zijn ploeg Orica-Greenedge zal er alles aan doen om het tricot nog minimaal één dag met man en macht te verdedigen.