[Tour] Zeeman had gehoopt op een beter Belkin

Merijn Zeeman is teleurgesteld over het optreden van de Belkin-ploeg in de ploegentijdrit van de Tour de France. "Ik had op beter gehoopt", zegt de ploegleider dinsdag tegenover de NOS. Belkin, dat veertiende werd, verloor 37 seconden op winnaar Orica-Greenedge. "We hadden ingeschat dat we zo'n twintig seconden zouden verliezen op de winnaar. Deze tijd is blijkbaar wat we waard zijn."

Belkin was vier seconden langzamer dan Vacansoleil in de ploegentijdrit en moest zo'n dertig seconden toegeven op Team Sky en Team Saxo van respectievelijk Chris Froome en Alberto Contador. Dat kunnen kostbare seconden zijn voor kopman Bauke Mollema volgens Zeeman. "Elke seconde telt."

Zeeman denkt dat er niet meer inzat voor de Belkin-renners. "Ze hebben volledig op hun limiet gereden. Ik heb niet het gevoel dat we het ergens hebben laten liggen. Uiteindelijk gaat het om de snelheid. Te veel ploegen zijn sneller geweest dan wij."

Lotto-Belisol was met kopman Jurgen Van Den Broeck twintig seconden sneller dan Belkin. "Dat is veel", zegt Mollema, die niet ontevreden was. "We waren wel weer twintig seconden sneller dan Astana. Je kunt op die manier elke andere ploeg langsgaan."